Do you peel the difference?

 

Wil jij een zachte en gladde huid? Wil je minder diepe rimpels en een jongere uitstraling? Of wil je dat grauwe ‘winterse’ jasje om je huid kwijt om lekker van het voorjaarszonnetje te genieten?

Dan is dagelijks reinigen en wekelijks peelen van de huid een must om de huid voldoende te voeden met crème.

Waarom?

Elke 7 a 8 dagen maakt de huid in de basaalcellenlaag nieuwe huidcellen aan. De ‘oude’ cellen sterven af, verhoornen en schuiven door naar het oppervlak van de huid, het deel dat we de opperhuid noemen. Deze afgestorven cellen liggen als een grauwe laag op de huid. Bedenk: een dure dagcrème kan niet inwerken op een sterk verhoornde huid. Door het verwijderen van de dode huidschilfers met een peeling maak je de huid niet alleen frisser, vitaler en levendiger. Je stimuleert ook de basaalcellenlaag tot het opnieuw aanmaken van nieuwe, jonge cellen.

Een peeling wordt in de volksmond ook scrub genoemd. Een peeling bevat meestal een hard korreltje dat over de huid wordt gerold en daarmee een schurende werking heeft. Soms zijn deze korrels vervaardigd uit gemalen pitten. Het zal jullie niet verbazen dat deze korrels erg scherp zijn voor de huid en raad ik om die reden dan ook af. Helaas worden de korreltjes in peelings vaak ook gemaakt door middel van polyethylenen (PE of PET in de ingrediëntenlijst). Ze worden ook wel microplastics genoemd, een synthetisch middel dat op plastic lijkt. Bij het verwijderen van deze peeling komen de plastic korreltjes in het rioolwater en lossen daar niet op. In zeeën en oceanen is een plastic soep ontstaan met hoge vissterfte en milieuschade als gevolg. Stoppen dus met die PET producten!

We kunnen de verhoornde huidcellen ook verweken met enzymen. Deze zijn meestal van plantaardige aard en verweken de aanwezige eiwitten (keratine) in de kitsubstantie.

Hoe?

Vlak na de reiniging je huid is een goed moment om een peeling te doen. De peeling breng je in een dunne laag aan op de huid. Door de enzymen (o.a. uit ananas, bamboe en papaya) wordt op een milde manier de hoornlaag verdund en dat is bij uitstek geschikt voor de gevoelige en rijpere huid.

Daarna flink afspoelen met water en stap 3 van de cleansing herhalen: reinig de huid na met vochtige wattenschijfjes met tonic.

Beautytip: `je hoeft niet hard te schuren of schrobben met een peeling, de huidschilfers laten vanzelf los. De peeling daarna met veel lauw water afspoelen.

Vertel eens; hoe vaak doe jij een peeling en zie en voel je daarna het verschil?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.